• GRATIS VERZENDING VANAF 35,-
 • +31(0)70-7370250
 • Stel je vraag via de chat, wij reageren zo snel mogelijk.

Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

Bianca Rougoor, Nederlands kampioen op de korte afstand SurvivalRun !

Bianca Rougoor, Nederlands kampioen op de korte afstand SurvivalRun !
STORIES

Bianca Rougoor is op 9 september na een spannende strijd Nederlands kampioen op de korte afstand SurvivalRun geworden!

Nr 13!

Vanmorgen om 7.00u al vertrokken naar de Niersdal Survivalrun Gennep. Wij waren daar vandaag aanwezig met een bus vol schoenen en accessoires van survivalmaterialen.nl. Om 9.38 mocht ik samen met de andere snelle dames van start bij het open NK KSR. De eerste wedstrijd van het seizoen gelijk knallen. Spannend, ik wist totaal niet wat de andere dames konden en waar ik ten opzichte van hen stond. Een podiumplek was mijn doel.

Mijn voorbereiding was niet ideaal. Door blessure, vakantie en familieomstandigheden weinig specifieke trainingen en looptrainingen gedaan. Het zou een looprun worden, was mij verteld. Weinig hindernissen, lastige ondergrond.

En dat klopte. Toch was het een mooie wedstrijd. Niet heel snel weg, maar met spijkers slaan en de netoversteek over de Niers al aardig wat plekjes op kunnen schuiven.
Ongeveer op de helft, voor mijn gevoel………..mochten we hakken, 2 stapels stammen.

Dit was de tweede keer dat mijn werk met hout in het verleden van pas kwam. 1 stapel stammen was namelijk keihard hout. Een stukje lopen en daarna mochten we de stam over het lint gooien voor een combi hindernis. Dit vind ik altijd tricky, want zo meteen gaat iemand anders er met mijn zorgvuldig gekozen stammetje vandoor.....de combi ging goed.

Bomenwoud met kleine voetsteuntjes en een slappe apenhang. Jammer dat we aan het eind niet over de balk hoefden, dat had de hindernis net wat uitdagender gemaakt. Mijn stammetje weer opgepakt en naar de hakplaats gerend. Een paar klappen op techniek en daarna 2 flinke rammen om de stam te breken. Tijdens het lopen bedacht ik dat ik niet op de andere dames gelet had, maar al snel werd me duidelijk dat ik nu op kop lag!!!

Maar het duuurde niet lang voor Vera me achterna kwam. De kayak in, wat een k* dingen. Grote 2 persoonskayaks helemaal voor jezelf. Een rugleuning die niet rechtop bleef, dan maar erbovenop zitten. Mijn benen kon ik ook niet lekker kwijt door de stoel voor me. Maar verder ging het lekker, was wel een flink stuk, terugweg met de stroom mee.

En door...een erg lastig loopstuk, hoog gras, diepe kuilen en brandnetels tot aan mijn schouders. Gelukkig hadden de snelle jongens al enigszins een paadje gemaakt... Vera kwam me klagend voorbij. Zij had er dus ook last van.
Een paar apenhangen achter elkaar over de Niers volgden. Eerst een enkele en niet veel later een heen en terug versie.

We zijn er bijna en armen voelen goed. Ik besluit uit mijn comfortabele ritme te gaan, en vol gas naar de overkant te klimmen om daar gelijk met Vera aan te komen. Ze liep weer weg, een schutting volgt. En als ik iets verder vooruit kijk zie ik de finish. Gas erop. Na de schutting weet ik Vera op de containerklim in te halen. Niet nadenken en door. Gelijk het bomenwoud in en van daaruit de spaanse ruiter op. Ik wist dat ik hier sterker in was dan Vera door wat ik eerder gezien had.
Bovenop even pauze voor ik de korte touwtjes in ga. Vera is nog niet bij me dus het kan! Geen risico nemen want dan moet de hele combi opnieuw. Korte touwtjes en nu nog even een duik nemen in de waterbak voor de finish. Mijn 13e Nederlandse titel is binnen. Niet verwacht, en heb er voor moeten strijden tot de finish. Dat maakt het extra mooi! Daarna douchen en aan het werk in de stand. Een gezellig festivalsfeertje en mooi weer zorgden ervoor dat dat niet zo erg was.

Dankjewel team survivalmaterialen dat ik met jullie kan trainen, dankjewel voor alle succeswensen op fb, insta, app en voor de start. Dankjewel voor alle aanmoedigingen onderweg, dankjewel voor de organisatie en vrijwilligers. Dames bedankt voor de mooie strijd en natuurlijk moet ik mijn steun en toeverlaat, trainer, man en trouwste supporter Herbert Rougoor niet vergeten!

Bianca Rougoor

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Goede voornemens? Probeer plant-based!
  02 / Jan / 2020

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Goede voornemens? Probeer plant-based!

 • Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?
  02 / Dec / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?

 • Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?
  19 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?

 • Het belang van goede krachttraining?
  11 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Het belang van goede krachttraining?

 • Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?
  07 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?

 • 90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....
  08 / Oct / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....

 • Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!
  03 / Oct / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!

 • De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!
  19 / Sep / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!

 • Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX
  03 / Sep / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX

 • Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!
  29 / Aug / 2019

  Fusion BeNeLux - 17 / Sep / 2018

  Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
FusionWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ FusionWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »