• GRATIS VERZENDING VANAF 35,-
 • +31(0)70-7370250
 • Stel je vraag via de chat, wij reageren zo snel mogelijk.

Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

Eight weeks left to......Ironman Worldchampionships Big Island, Hawaii!

Eight weeks left to......Ironman Worldchampionships Big Island, Hawaii!
STORIES

Het is vandaag 13 augustus 2018. Dat betekent dat ik nog twee maanden te gaan heb voordat ik voor de derde keer mag starten in de Ironman Worldchampionships  Big Island, Hawaii!

Ironman Kona | Triathlon | FusionTEAMnl |

Het wordt een speciale uitgave want het is 40 jaar geleden dat in Hawaii voor de eerste keer de Ironman werd georganiseerd. In 1978 nog op het eiland Ohahu, sinds 1981 op Big Island, met start en finish in Kailua Kona. in 2008 en in 2013 stond ik de vorige keren aan de start.

In 2008 was ik 8e in mijn agegroup (M45) en in 2013 3e (M50). De vraag is dus wat het dit jaar wordt. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Ik zal het maar meteen op tafel leggen. Ik ga voor de titel. Ik heb in het management geleerd dat een concreet doel meer resultaat oplevert. Dus laat ik maar de proef op som gaan nemen.

FusionTEAMnl | BeUnstoppable | Ironman |

Voor het WK Ironman moet je je eerst in een Ironmanwedstrijd kwalificeren. All over the world worden Ironmans georganiseerd. Per leeftijdscohort worden er startbewijzen (slots) verdeeld. Voor het WK dit jaar heb ik mij vorig jaar (oktober) in Barcelona gekwalificeerd. Op zich niet zo handig want ik was toen een van de oudsten in mijn leeftijdcategorie (toen nog M50).

Jan Landblok | Ironman | FusionTEAMnl | Kona |

Echter boven de vijftig vlakken de verschillen wel af. In Barcelona werd ik 1e in mijn leeftijdcategorie in een tijd van 9.02.35. Ik ging in Barcelona voor een tijd onder de negen uur, een magische barrière voor een agegrouper Het lukte helaas net niet. In de laatste kilometers van de marathon kreeg ik serieuze kramp in mijn hamstrings en stond ik even volledig geparkeerd. Het doel, kwalificatie was wel gehaald. Ik had bewust voor een wedstrijd in het najaar gekozen. Dan hoefde ik dit jaar geen twee hele te doen.

Zoals gezegd het is nog twee maanden tot Kona. In de aanloop naar Kona heb ik tot nu drie halve triatlons gedaan: het NK Nieuwkoop, Indeland (Duitsland) en Didam. In al deze wedstrijden werd ik eerste in mijn leeftijdcategorie en zat ik gemiddeld overall bij de eerste twintig. Mijn trainingsweken bedroegen tot nu gemiddeld 12-15 uur: 2/3 x zwemmen/ 3/4 x fietsen en 3/4 x lopen en 1x per week krachttraining (om de veroudering tegen te gaan en blessures te voorkomen)

Trisuit | Triathlon | Ironman | Kona | IM50+TriathlonTEAM |

De komende twee maanden zullen de trainingen specifiek gericht zijn op het WK. Ik doe nog één wedstrijd en wel over twee weken: een halve triatlon in Keulen. Met het oog op deze specifieke voorbereiding heb ik twee weken een fiets- en looptest gedaan bij mijn coach Frank Heldoorn. De waarden die ik zowel bij het fietsen en het lopen haalde, lieten zien dat ik op het hetzelfde niveau zit als vorig jaar (terwijl wel een jaartje ouder). Dat geeft vertrouwen. Het doel voor de komende periode is om het lopen naar een hoger nivo te krijgen. Want de sleutel tot succes in Kona is een degelijke marathon, naast een strak voedingsschema.  

De komende weken zal de omvang toenemen tot weken van 18-20 uur. Het zwaartepunt zal in de weekenden vallen. De vraag is altijd hoe doe jij dat naast je werk. Mijn antwoord is dan: jullie reistijd is mijn trainingstijd. Dat is het voordeel van dichtbij je werk wonen!

Aloha,
Jan

 

FusionTEAMnl

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Goede voornemens? Probeer plant-based!
  02 / Jan / 2020

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Goede voornemens? Probeer plant-based!

 • Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?
  02 / Dec / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?

 • Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?
  19 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?

 • Het belang van goede krachttraining?
  11 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Het belang van goede krachttraining?

 • Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?
  07 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?

 • 90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....
  08 / Oct / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....

 • Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!
  03 / Oct / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!

 • De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!
  19 / Sep / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!

 • Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX
  03 / Sep / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX

 • Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!
  29 / Aug / 2019

  Fusion BeNeLux - 13 / Aug / 2018

  Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
FusionWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ FusionWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »