Terug

  • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
  • Ophalen bij PostNL locatie
  • Join the Club !

Trainen in de desert, what to wear?

Trainen in de desert, what to wear?

Trainen in de desert, what to wear?
Terwijl de airco mijn haar doet wapperen kijk ik door het raam naar buiten, waar de mussen van het dak vallen. Ik zucht. Zachtjes, omdat ik me toch ook wel bewust ben van de luxepositie waarin ik verkeer. Het is mijn tweede trainingsweek op Lanzarote dit jaar. Wie een weekje wil overwinteren om te trainen kan er ten aller tijden terecht. Fantastisch! en zo’n 360 dagen per jaar waait er een verkoelend briesje (lees storm) maar die heb ik vandaag nog niet waargenomen. Maar goed, op reis voor een mooi-weer-trainingsweek en dan zeuren dat het te warm is, grenst wel erg aan snobistisch gedrag. En…. zoals mijn oom (woonachtig in berggebied met onvoorspelbaar weer) altijd zei: “Slecht weer bestaat niet, je kan slechts slecht gekleed zijn”.

Fusion Short Tight & Fusion C3 Singlet

Met deze gedachte werp ik een blik in de berg sportkleding die de gehele vloer van onze slaapkamer opleukt. Uit de stapel vis ik mijn Fusion C3 Singlet en mijn C3 short met pockets. Meegekregen om te testen in de snoeihete condities van Lanzarote.

Fusion C3 Singlet
Ondanks het feit dat de naturist in mij het liefst ongekleed naar buiten gaat in deze hitte is het C3 Singlet een mooi, iets meer decent, alternatief. Het singlet heeft een vrouwelijke snit waardoor ie mooi aansluit zonder je bewegingsvrijheid in te perken. En daar waar ik met wat brede schouders nog wel eens in de problemen kom, geeft dit singlet alle ruimte. En ik zei het al eerder: Er sluipt steeds meer kleur in de Fusion collectie. Fel rood siert me bij felle zon in een donker lava landschap.

Fusion Short tight & Fusion C3 Singlet

Dat het zweten is bij deze temperatuur, daar ontkom je niet aan. Het singlet wordt echter niet drijfnat en ook mijn lijf wordt niet plakkerig. De Mesh panelenzorgen voor extra ventilatie en zijn er zo ingestikt dat de naden glad blijven. Geen schuurplekken dus van plakkerige armen.

C3 Short Tight
Het is een betrekkelijk korte run vandaag en ik heb weinig zin om mijn racevest mee te slepen. Normaal gesproken betekent dit dat ik me na een uur lopen uitgedroogd op de bank stort. Met de C3 short tight is dit verleden tijd. De welbekende Fusion pockets, aan beide zijden van het broekje, zijn ideaal. Ze bieden voldoende ruimte voor een kleine softflask met water en eventueel wat gelletjes. Van verhongering of uitdroging is dus geen sprake! Het achterpand geeft je nog een klein vakje voor een huissleutel of iets anders kleins.

Fusion C3 Short Tight & Fusion C3 Singlet

De Short is van zachte stof en blijft ondanks de hitte droog. De welbekende sweaty vlekken blijven uit. Kortom, comfortabel en good looking.

En wie zich zorgen maakt dat een vrouwelijk kontje niet mooi uitkomt in een uniseks model heeft het mis. Het compressor 3 materiaal stimuleert niet alleen de doorbloeding maar zorgt er ook voor dat je kont stevig en compact verpakt wordt. En mocht je ook nog een goede sixpack hebben… de lage tailleband geeft je niet alleen meer bewegingsvrijheid maar ook de mogelijkheid daar eens flink mee te koop te lopen.

Fusion C3 Short Tight & Fusion C3 Singlet

Conclusie
Opnieuw zijn mijn Scandinavische ‘vrienden’ er in geslaagd me mooie, heerlijk zittende en functionele sportkleding aan te meten. En wie bang is dat ze in Scandinavië niet uit de voeten kunnen met warm weer, heeft het mis. De outfit van Fusion zorgt ervoor dat je er ook bij tropische temperaturen uitziet om door een ringetje te halen. Het is bijna verbazingwekkend hoe de stoffen ondanks de bloedhitte zorgen voor voldoende vochtafvoer waardoor ze zacht, droog en comfortabel blijven aanvoelen.

Trainen in deze outfit is een feestje. Er is geen enkele reden meer om in de airco te blijven hangen. En slecht gekleed zijn… Dat is aan mij niet meer besteed.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »