• GRATIS VERZENDING VANAF 35,-
 • +31(0)70-7370250
 • Stel je vraag via de chat, wij reageren zo snel mogelijk.

Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

Tessa Kortekaas nieuwe aanwinst FusionTEAMnl en Pro (2019)

Ik heb ontzettend veel zin om voor het FusionTEAMnl uit te mogen komen, en mij verder te ontwikkelen tot PRO atleet. Dit laatste kan alleen met de juiste sponsoren om me heen en met Fusion als kleding sponsor heb ik al een voorsprong op mijn concurrenten. (als ze ook niet in Fusion racen)

Tessa Kortekaas nieuwe aanwinst FusionTEAMnl en Pro (2019)
STORIES

Ik heb ontzettend veel zin om voor het FusionTEAMnl uit te mogen komen, en mij verder te ontwikkelen tot PRO atleet. Dit laatste kan alleen met de juiste sponsoren om me heen en met Fusion als kleding sponsor heb ik al een voorsprong op mijn concurrenten. (als ze ook niet in Fusion racen)

Zo’n 3,5 jaar geleden heb ik de triathlonsport opgepakt. Van jongs af aan stond ik op de schaats en zat ik op de fiets, fanatiek als altijd, maar op mijn 19e maakte de ziekte van Pfeiffer daar een einde aan. Na mijn herstel heb ik mezelf 3 jaar een slag in de rondte getraind, zonder resultaat, nou ja zonder positief resultaat: helemaal beu met trainen en racen. De schaatsen gingen de wilgen in, de fiets bleef en ik trok wat vaker de hardloopschoenen aan. Alles met plezier, zonder druk. Maar toch begon het weer te kriebelen, een doel, competitie. Ik besloot lid te worden van Triathlonvereniging De Bollenstreek en deed mijn eerste 1/4 in 2016, het liep al snel uit de hand met als resultaat 3x half distance dat seizoen.

In 2017 was tijd voor het echte werk, Ironman! Lanzarote werd mijn eerste, dit werd een DNF, ik wilde revanche en kwam naar Maastricht waar ik me onverwachts, maar wel hopende op een slot, plaatste voor Hawaï. Hawaii verliep volgens plan, binnen de 11uur binnen en genieten van de race en ervaring op doen voor, was de opdracht. Want ik zal hier terug komen!! 2017 was ook het jaar waarin ik definitief naar Lanzarote emigreerde waar ik nu met heel veel plezier woon, werk en sport.

Seizoen 2018, diverse wedstrijden met mooie resultaten hier op het eiland ook IM Lanzarote stond op de agenda met deze keer wel een mooi resultaat 10de overall (inkl, Pro) en 2de in mijn AG. Dit was helaas niet voldoende voor een slot voor Hawai. Dus wederom naar Maastricht waar ik mijn beste race ooit neerzette met een overwinning overall in de AG en 6de overall (inkl Pro dames). En met een slot voor Hawaii op zak ging ik terug naar Lanzarote om mijn verder voor te bereiden op het verdere seizoen waar nog twee grote wedstrijden op de agenda heb staan.

Tessa Kortekaas FusionTEAMnl

Eerst het WK IM 70.3 in Zuid Afrika waar ik voor het podium ga in mijn AG(30-34). En uiteraard Hawaii waar ik mijn race van Maastricht wil overtreffen. Dus racen voor het podium. Met mijn leven hier op Lanzarote, heb ik de mogelijkheid om vol voor mijn sport te gaan en kan ik me voor 100% op trainen en racen richten.

De resultaten tot dusver heb ik voor mezelf bewezen dat ik nu klaar ben voor een status als pro. Dus 2019 ga ik een Pro licentie aanvragen. Het eerste seizoen als pro zal vooral in het teken staan van ervaring op doen en sterker/sneller worden. Afgelopen seizoen heb ik onder begeleiding van trainer/coach al hele mooie stappen gemaakt, dus dit moet verder uitgebouwd worden. Na 2 jaar Lanzarote, Maastricht en Hawaï wordt het misschien wel eens tijd voor nieuwe locaties. Ook ander type wedstrijden heeft mijn interesse, zoals een Enbrunman of Xterra. Het ultieme doel is natuurlijk om als pro op Hawaï te staan, ik durfde er nooit van te dromen, maar begin nu toch te geloven dat ik het kan…

Ik kijk ontzettend uit naar de “samenwerking” met Fusion!

*Bericht Trikipedia.nl

Resultaten 2018

 • 3 – 6 februari – MTB 4-stages Lanzarote – 1e agegroup / 9e elite
 • 17 februari – Graciosa offroad triathlon – sprint – 2e
 • 17 maart – Tri122 Lanzarote – 1/2 distance – 3e
 • 28 april – Volcano triathlon – olympic distance – 2e
 • 26 mei – IRONMAN LANZAROTE – 2e agegroup/10e overall
 • 5 Augustus – IRONMAN MAASTRICHT – 1e agegroup overall/6e overall
 • 1 september – World Championship IRONMAN 70.3 Zuid-Afrika
 • 13 october – World Championship Ironman Hawaii
 • 27 october – Ocean Lava Lanzarote – 1/2 distance

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Goede voornemens? Probeer plant-based!
  02 / Jan / 2020

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Goede voornemens? Probeer plant-based!

 • Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?
  02 / Dec / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Wat zijn 226ERS Vegan Sport Gummies eigenlijk?

 • Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?
  19 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Wanneer gebruik je welke FUSION Tight?

 • Het belang van goede krachttraining?
  11 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Het belang van goede krachttraining?

 • Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?
  07 / Nov / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Ken jij de bijzondere eigenschappen van merinowol?

 • 90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....
  08 / Oct / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  90% ICON Something to be proud of ... and still missing that 10% to be totally honest with you....

 • Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!
  03 / Oct / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Kou, regen & wind | Wat trek jij aan? Marco Akershoek geeft kledingtips!

 • De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!
  19 / Sep / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  De Almeerse FUSIONTEAM atlete Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon Powerman in Zwitserland!

 • Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX
  03 / Sep / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Een nieuw avontuur voor Peter Verhelst bij FUSION BENELUX

 • Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!
  29 / Aug / 2019

  Fusion BeNeLux - 21 / Aug / 2018

  Een halve triatlon in Vichy voor kinderen met kanker!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
FusionWorld B.V. 9 / 10 - 8 Reviews @ FusionWorld
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »